Letne pnevmatike 2023 – akcijska ponudba

Akcijska ponudba letnih in celoletnih pnevmatik Continental, Barum, Semperit, Goodyear in Sava. Akcijska ponudba pnevmatik nudi širok izbor dimenzij in kakovostnih razredov. Akcijska ponudba je na voljo v AC Kondor.

S 15. marcem se začenja obdobje, ko na vaša vozila ponovno nameščate letne pnevmatike. Predstavljena akcijska ponudba letnih in celoletnih pnevmatik je na voljo v AC Kondor.

Akcijska ponudba pnevmatik Continental

Za ogled ponudbe kliknite na povezave spodaj:

 Barum_letne_2023       Continental_gume_2023_celoletne          Continental_letne_2023           Semperit_2023
Akcijska ponudba pnevmatik Continental

Akcijska ponudba pnevmatik Goodyear 2023

Za ogled ponudbe kliknite na povezavi spodaj:

           Sava_letne_2023                    GoodYear_letne_2023
Pišite nam za naročilo izbranih pnevmatik! Za vprašanja in naročilo prek telefona pokličite 01 542 11 70
 

NOVO V PONUDBI CONTINENTAL

Continental predstavlja novo tehnologijo ContiRe.Tex, pri kateri poliestrsko prejo, pridobljeno iz recikliranih PET plastenk uporabljajo pri izdelavi karkas pnevmatik (in ne v gumeni zmesi). Pri tem navajajo, da niso sklepali kompromisov pri kakovosti, varnosti ali trajnosti novih artiklov. Continentalu še pohvalijo, da v svoji proizvodnji porabijo 55% manj vode in 17% manj energije kot pred časom.

Pnevmatike so označene z okrajšavo »CRM«, kar pomeni »Contains Recycled Material« ali »vsebuje recikliran material«. Najdemo jih na letnih PremiumContact 6 CRM, EcoContact 6 CRM in celoletnih AllSeasonContact CRM. Posamična pnevmatika vsebuje med 9 in 15 plastenkami PET.

Nova pnevmatika PremiumContact™ 7

Nova letna pnevmatika nadaljuje svojo vrhunskost pri ponudbi pnevmatik Continental. Če je izhodišče prejšnja generacija PremiumContact™ 6 potem jo njena naslednica presega (navedba na podlagi notranjih preizkusov pri 245/45R18 100Y XL) na več kategorijah:

  • pri vodljivosti na mokri cesti za 5 %,
  • akvaplaningu (splavanju pnevmatike) za 2%,
  • količina prevoženih kilometrov je daljša za 10%,
    zaviranje na mokri cesti je bolj učinkovito za 7 %, na suhi cesti za 3 %
  • za isti odstotek pa je ponavedbah proizvajalca izboljšana tudi vodljivost.

Pri Continentalu poudarjajo tudi, da lahko pri pnevmatiki PremiumContact™ 7, zaradi nove primesi imenovane RedChili, preskočite katero koli fazo segrevanja (ustrezna delovna temperatura), varno zaviranje pa vam zagotavlja že od samega začetka.

PremiumContact™ 7 v velikostih od 16 do 21 palcev, v širini od 205 do 315 mm in v hitrostnih razredih od H do Y. Letna pnevmatika PremiumContact™ 7 je od marca 2023 na voljo v servisni mreži.

Continental SportContact 7

Nova pnevmatika Continental SportContact 7 posebej prilagojena posameznim razredom športnih vozil še bolj poudarja dobro znani občutek pnevmatik Continental SportContact. V svoji sedmi generaciji po navedbah Continentala predhodnico presega pri:

  • zaviranju na mokri podlagi za 8 odstotkov,
  • v vseh ostalih izmerjenih parametrih od 3 pa do izstopajočih 17 odstotkov, ki predstavljajo več prevoženih kilometrov.

Pri zasnovi nove Continental SportContact poudarjajo še vzajemno učinkovanje izredno mehke gumene zmesi z dodatkom imenovanim BlackChili in izredno togega dezena tekalne plasti za dolgotrajen in neprimerljiv užitek v vožnji. Pnevmatika Continental SportContact7 se je izvrstno izkazala na testu, ki so ga februarja 2023 opravili pri reviji »Gute fahrt« (3/23). Primerjali so sedem različnih pnevmatik dimenzije 235/35 R 19, na vozilih VW Golf GTI in CUPRA Leon TSI. Continental SportContact 7 pnevmatika je premagala vso konkurenco.

Continental SportContact je na voljo v velikostih od 19 do 23 palcev, v širini od 225 do 335 mm, presek višine od 45 do 25 in v hitrostnem razredu Y. Letna pnevmatika Continental SportContact 7, je od poletja 2022 na voljo v prodajno servisni mreži.

Pnevmatike za električna vozila

Continental je eden izmed vodilnih dobaviteljev pnevmatik za prvo vgradnjo v električna vozila. Uspešnost na tem področju odraža tudi njihovo zavezanost k sonaravni mobilnosti: pnevmatike Continental so nameščene na 40 % modelov električnih avtomobilov in dostavnih vozil, ki jih proizvajajo v Evropi, in na prek 50 % tistih, ki jih proizvajajo v Severni in Južni Ameriki.

Pnevmatike so bistvena stična točka med vozilom in cesto. Če niso vrhunske so posledično nekatere lastnosti vozila omejene. V 1980. letih sta imela kotalni upor in poraba goriva relativno manj pomembno vlogo, z vzponom (zahtevami) električne mobilnosti pa se je to bistveno spremenilo. Precejšnja masa vozila, spremenjen način pri prenosih sil (navor) in optimizacija kotalnega upora so vzrok za nastanek nove oznake za prvo vgradnjo: „ ⊕“.

Na primer, avtomobili družine Volkswagen ID. so opremljeni s pnevmatikami z optimiziranimi lastnostmi; kotalnim uporom, vodljivostjo po mokri podlagi in hrupom med kotaljenjem. „ ⊕“ bo uporabljalo več izdelovalcev pnevmatik. Uporaba tovarniško priporočenih pnevmatik za vozila na električni pogon je priporočljiva in vpliva na akcijski radij vozila.

 

GOODYEAROVA PNEVMATIKA Z NAJBOLJŠO OCENO NA AMZS TESTU LETNIH PNEVMATIK

Avto moto zveza Slovenije je na nedavnem testu letnih pnevmatik na najvišjo stopničko uvrstila pnevmatiko Goodyear EfficientGrip Performance 2. Poleg merila varnosti so testu tokrat dodali še merilo okoljevarstvenih lastnosti pnevmatik.

Goodyearova pnevmatika se je na nedavno izvedenem AMZS testu letnih pnevmatik dokazala z najboljšo uvrstitvijo. Testni vozniki so jo namreč opisali kot izjemno uravnoteženo, kar pomeni, da pnevmatika zagotavlja doslednost in zanesljivost v celotnem spektru razmer. Za kriterij obrabe tekalne plasti je pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 prejela najboljšo oceno, med najboljše pa se je uvrstila tudi z vidika zmogljivosti.

Posodobljeni kriteriji testa so po novem vključevali tudi merila okoljevarstvenih lastnosti, ki so prispevala 30 % h končni oceni. Preostalih 70 % je predstavljala komponenta varnosti.

Pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 voznikom omogoča več prevoženih kilometrov in ob tem zagotavlja visoko raven zmogljivosti, pohvali se lahko tudi z oceno A za oprijem na mokri podlagi na evropski oznaki za pnevmatike. Pnevmatika zmore 50 % več prevoženih kilometrov v primerjavi z njeno predhodnico in zavidljivih 20 % več v primerjavi z najbližje uvrščeno konkurenčno pnevmatiko.
Obenem pnevmatiko odlikujeta Goodyearovi najsodobnejši tehnologiji za zaviranje na mokri podlagi in stabilnost na suhi podlagi.

 

Za nakup izbranih pnevmatik nam pišite na skladišče@ac-kondor.si ali nas pokličite na 01 542 11 70.

Pišite nam za naročilo izbranih pnevmatik! Za vprašanja in naročilo prek telefona pokličite 01 542 11 70