VW Crafter – ponovno na voljo!

Veseli smo, da lahko uporabno gospodarsko vozilo Crafter spet ponudimo našim strankam. Ob tem, pa bi vam na kratko predstavili še najpomembnejše produktne novosti za vozila Crafter, saj je pri tem modelu prišlo do več produktnih novosti in sprememb. Za naročilo sta ponovno možna Crafter 35 in Crafter 50/55 z zadnjim pogonom. Te izvedbe so [...]

Veseli smo, da lahko uporabno gospodarsko vozilo Crafter spet ponudimo našim strankam. Ob tem, pa bi vam na kratko predstavili še najpomembnejše produktne novosti za vozila Crafter, saj je pri tem modelu prišlo do več produktnih novosti in sprememb.

Za naročilo sta ponovno možna Crafter 35 in Crafter 50/55 z zadnjim pogonom. Te izvedbe so homologirane po normi rimska VI-e (homologacija za težka tovorna vozila), kar pomeni, da mora biti masa furgona vsaj 2380 kg, za odprte izvedenke pa višja od 2610 kg. Izjema so Crafterji 35 kesonarji (tovarniška nadgradnja), kjer je tudi dovolj 2380 kg. Zaradi tega je pri nekaterih furgonih (SYBB6EVW in SYBB7EVW) obvezna izbira dodatne opreme (vlečna naprava, notranje obloge), da se zadosti pogoju o minimalni masi. Iz istega razloga tudi ni v ponudbi kratkih kesonarjev.

V kolikor se odločite za šasije, boste morali urediti, da bo vozilo z nadgradnjo presegati minimalno maso.Ta vozila pridejo z nepopolnim COC in brez homologacije.

Vozil Crafter 35 s povišano nosilnostjo nad 3,5T ni mogoče več naročiti v tovarno brez omejilca hitrosti (90km/h).
Za težja intervencijska vozila (reševalci, gasilci, policija…) sta za višje hitrosti na voljo dve poti. Pri naročilu vam bomo svetovali pri najboljši izbiri za vas.

Zaradi tehničnih omejitev, pri zadnjem pogonu pri povišanju nosilnosti na 3.88 t ni več mogoča vleka prikolice 3.5 t, temveč je znižana na 3 t. Pri 3.5 t SDM ostane masa prikolice 3.5 t (samo za 120kW).

Pri vozilih z zadnjim pogonom je ponovno mogoče naročiti drugi kompresor (2AB), ki je namenjen predvsem predelavam v hladilnike.

Zaradi zakonskih zahtev ima Crafter sedaj nov tahograf dobavitelja Continental (Smart TCO 2.0), ki ima nove funkcionalnosti:

  • Bluetooth,
  • interni senzor gibanja,
  • GNSS sprejem,
  • zaznavanje mejnega prehoda,
  • zaznavanje na /razkladanja,
  • kibernetska varnost,
  • čas počitka oziroma obratovanja,
  • možnost nadgradnje programske opreme in kart
  • ter podpora novi tahografski kartici.

Stopite v stik z vodjo prodaje VW Gospodarska vozila in pridobite več informacij.

Andraž klemenčič
vodja prodaje volkswagen gospodarska vozila in upravljanje voznih parkov

V kolikor si želite pridobiti več informacij glede naročila in nakupa vozila Crafter, vam pomagam pri iskanju najboljše rešitve za vas in vaše podjetje. 

+ 386 1 542 11 70
+ 386 51 640 880
andraz.klemencic@ac-kondor.si

Pošljite mi vaše vprašanje. Če želite, da vas pokličem, v sporočilu napišite tudi svoj kontakt.